Dehcos

Dehcos in Dichterbij Magazine

2 maart 2013

Beauty met gezond verstand. Crisis of niet Rabobank Peel en Maas staat open voor ondernemers met een goed plan. Zoals een bijzondere schoonheidssalon in Baarlo.

dehcos_dichterbij_rabobank_2013

BEAUTYSALON EN WEBWINKEL
Dehcos.nl: beauty met gezond verstand

Crisis of niet: Rabobank Peel en Maas staat open voor ondernemers met een goed plan. Zoals een bijzondere schoonheidssalon in Baarlo.

Zachte kleuren, veel ruimte, stijlvolle inrichting. De afgelopen zomer geopende schoonheidssalon van Henry Peeters (34) en Désirée Zelissen (28), midden in Baarlo, ademt precies de sfeer van rust en wellness die de jonge ondernemers voor ogen hadden. Achter de grote glazen pui een ontvangstruimte waar bezoekers advies kunnen krijgen over gezichtsbehandeling, lichaamsbehandeling en huidverzorging of rustig kunnen neuzen in de schappen met producten. De salon is uitgerust met de beste apparatuur en heeft meerdere behandelstoelen en – ruimtes, zoals een duocabine voor stellen of vriendinnen.
Eigenlijk is het best snel gegaan allemaal. Meteen nadat Désirée haar opleiding tot schoonheidsspecialiste had afgerond, begon ze in haar vroegere slaapkamer in Maasbree een kleine salon. Enkele jaren en allerlei specialisatiecursussen later besloot ze samen met Henry naar Baarlo te verhuizen, waar ze in een verbouwde garage haar salon begon. In 2009 raakte Henry, die zich in allerlei banen de finesses van de ICT had eigen gemaakt, zonder werk. Daarna kwam alles in een stroomversnelling. Henry: ‘Ik zag mogelijkheden voor een webwinkel in cosmetica. Toen zijn we met Dehcos.nl begonnen, een afkorting van Désirée en Henry cosmetica.’De salon liep goed, maar vooral met de webshop begon het succes uit de hand te lopen. Dat zag ook Noud Janssen van de Rabobank nadat ze in 2011 bij de bank om een lening hadden gevraagd: ‘Het hele huis stond in het teken van hun onderneming, tot aan de zolder toe. Ze wisten heel goed wat ze wilden’.
Toch was groei voor Désirée niet het hoogste doel: ‘Ik wilde niet per se groot worden – ik wilde mijn werk gewoon goed doen. Door de groei van de webwinkel (Henry: ‘We kwamen om in de dozen’) kwamen we min of meer per ongeluk in een fase dat er nieuwe mogelijkheden ontstonden.’ Dus gingen ze uitkijken naar een grotere ruimte. Ze kochten uiteindelijk de leegstaande Schlecker in Baarlo, die radicaal werd verbouwd. Met eigen geld én geld van de bank. Noud Janssen: “Ze waren heel goed voorbereid toen ze met hun accountant bij ons kwamen. En ze konden klinkende cijfers overleggen over eerdere jaren. Je merkte dat ze er over hadden nagedacht, alles stond ook goed op papier.’ De lening was dan ook geen enkel probleem. Henry: ‘Noud zag dat onze plannen keer op keer hadden gewerkt. Wij zijn ook allebei mensen die pas wat uitgeven als je het geld ervoor hebt. We hebben ook altijd zuinig geleefd.’ Désirée: ‘…en altijd gespaard. We hebben geen kinderen en wérkten alleen maar. Onze boekhouder Henk Gielen zei ook altijd: als je straks iets wil, dan heb je eigen geld nodig. Ga zo door, blijf sparen.’
Inmiddels is het 2013 en de (inmiddels meerdere) webshops draaien zo goed dat Henry bezig is om het verder te automatiseren. De schoonheidssalon is nu bijna driekwart jaar open. Henry: ‘Er zit groei in. Ik geloof er heilig in dat we het hier goed aan het draaien krijgen.’ ‘Er is in de hele regio eigenlijk nergens zoiets als dit’, verteld Désirée. ‘Onze kwaliteit en vakkennis in combinatie met een fysieke winkel en bijvoorbeeld een duocabine, hoogwaardige producten en wellness, dat heb je hier nergens. Huidverbetering blijft ons specialisme: de meeste klanten komen bij ons omdat ze huidproblemen hebben: acne, pigmentvlekken, eczeem en dergelijke. Maar natuurlijk geven we ook anti-agingbehandelingen.’ Met de nieuwe salon lijkt een droom te zijn uitgekomen voor Henry en Désirée, maar ze blijven er tamlijk nuchter onder. Désirée: ‘Ik vind vooral de werkomgeving heel fijn: een rustig klimaat, mensen voelen zich hier comfortabel en thuis. Ze zijn druk op het werk, maar als ze hier komen valt dat van ze af: hé, even lekker verwennen.

Tekst: Patrick van ’t Hooft
Foto’s: Ger Peeters

  • 187
  • Reacties zijn uitgeschakeld voor dit bericht.

Op de hoogte blijven?

Meldt u aan en mis niets van onze laatste ontwikkelingen, aanbiedingen en nieuwtjes!

© 2003 - 2022 Dehcos Salons B.V. | Wilhelminastraat 19b | 5991AX Baarlo Lb | T: 077 711 4367 E: info@dehcos.nl  |  KvK: 72983434  |  BTW: NL859308819B01