Dehcos

Hello sunshine, hello healthy hair

20 mei 2016

De zomer is weer begonnen! Heerlijk natuurlijk, al die zon. Maar is het wel goed voor ons haar?

U herkent de gedachte vast wel: “Ik ga wel na de vakantie naar de kapper, want al dat zwemmen en die zon doet mijn haar geen goed”. We weten allemaal dat de zon onze mooie coupe niet veel goed doet. Uv-straling, chloor en zeewater is schadelijk voor uw haar én voor uw haarkleur. Het zorgt er niet alleen voor dat de haarkleur sneller terugloopt, maar het beschadigt de kwaliteit van het haar ook enorm. U zult zien dat het voelbaar droger wordt.

Daarom is het belangrijk om de juiste verzorging te gebruiken. Ook al kleurt u uw haar misschien niet. Wist u namelijk dat als u uw haar vóórdat u op vakantie gaat even laat knippen door de kapper,  het haar minder heeft te lijden op vakantie en u juist met gezonder haar terugkomt? En wist u ook dat er heel veel shampoos, conditioners en stylingproducten zoals haargel zelfs slecht voor het haar zijn?

Tegenwoordig letten wij steeds meer op onze voeding, maken we bewustere keuzes in ons eetpatroon en kijken we kritischer naar onze huidproducten. We willen het graag zo natuurlijk mogelijk houden omdat we weten dat dit veel gezonder voor ons is en vaak ook gewoon veel lekkerder. Ook in het kappersvak denken we mee hierover. We werken namelijk al jaren niet meer met hele hoge percentages en veel kleuringen zijn helemaal vrij van ammoniak. Allemaal positieve ontwikkelingen die ons haar gezonder houden én maken. Maar wat we vaak niet weten is dat we onze verzorgings- en stylingsproducten ook moeten aanpassen. Veel producten die bijvoorbeeld bij een drogisterij verkrijgbaar zijn, bevatten sulfaten (deze stof vindt u ook in niet-biologische voeding om het langer houdbaar te maken, red.), siliconen en parabenen. Deze stoffen eten als het ware uw haar op en leggen er een laagje omheen, in plaats van dat ze in uw haar trekken.

Ook uw ‘tools’ kunnen helpen om een betere haarkwaliteit te behouden. Door bijvoorbeeld de juiste haarborstel te gebruiken die een anti-statische werking heeft, gemaakt is van echt zwijnenhaar en uw haar laat glanzen. Het juiste elastiekje is ook erg belangrijk. Deze elastiekjes zorgen er namelijk voor dat u geen knik in uw haren krijgt en het haar afbreekt. Een ander groot voordeel hiervan is dat ze ook te gebruiken zijn wanneer u uw haar net gestyled hebt. Het veroorzaakt geen gekke knik of bobbels in het haar. Zo kunt u uw haar gerust even in een staart gooien omdat u bijvoorbeeld de kids in bad moet doen, en het elastiekje er ’s avonds weer uit halen wanneer u een terrasje pakt met vriendinnen. Opnieuw met de stijltang door het haar is dus niet meer nodig. Ideaal toch? En beter voor uw haar.

Wilt u weten welke producten het beste zijn voor uw haar? En met welke producten u uw haar kunt verzorgen deze zomer? Kom dan gerust langs in onze winkel. Wij hebben producten die uw haar laten stralen. En wie wil dat nou niet?

Ik zou daarom zeggen: ‘Hello sunshine en hallo gezond haar!’

Reacties uitgeschakeld.

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meldt u aan en mis niets van onze laatste ontwikkelingen, aanbiedingen en nieuwtjes!

© 2003 - 2021 Dehcos Salons B.V. | Wilhelminastraat 19b | 5991AX Baarlo Lb | T: 077 711 4367 E: info@dehcos.nl  |  KvK: 72983434  |  BTW: NL859308819B01