Dehcos

Beschermen tegen de Nederlandse zon

22 april 2016

Wat genieten we toch weer van de eerste zonnestralen in ons eigen kleine kikkerlandje. We gaan weer terrassen, lopen een stukje verder met de hond en stappen toch weer op de fiets om naar het werk te gaan. De winterjas ruimen we op en onze zomerkleren halen we weer tevoorschijn. Maar pakken we onze zonnebrand er ook bij? Zonnebrand is toch alleen voor op vakantie? Of juist niet?

Nu stel ik aan u de vraag: worden we geacht ons in te smeren met zonnebrand bij de eerste zonnestralen? Een veelvoorkomend antwoord van onze klanten is “Nee ik niet, want ik kom niet in de zon”. Maar weet u dat zeker?

Zullen we even een paar zon-momentjes opsommen? Hoe gaat u naar het werk en hoe brengt u de kinderen naar school? Let op. Fietsen doen we meestal volop in de zon, ondanks dat de zonnestralen nu nog niet heel sterk zijn. Maar ook tien minuten op de bus wachten kan betekenen dat u in de zon staat.

Gaat u boodschappen doen en kletst u op de parkeerplaats nog even bij? Of gaat u toch nog even op de koffie bij een vriend(in) die toevallig net in de tuin zit? Heeft u een vrije dag? Gaat u lekker wandelen? Weet dat de meeste wandelingen al gauw 1 a 2 uur duren! Gaat u de kids aanmoedigen aan de zijlijn van het voetbalveld, of gaat u zelf toch nog even lekker een potje tennissen? Al met al merk ik dat de meeste mensen tóch meer in de zon komen dan ze zelf denken. En daar gaat het nu juist om.

In de zon komen hoeft niet meteen gevaarlijk te zijn, maar juist het feit dat u meer in de zon komt dan u zelf denkt of in de gaten hebt, kan een risico zijn. De zon zorgt natuurlijk voor de aanmaak van vitamine D, ondersteunt de vitale functies en zorgt voor een goede calciumstofwisseling. Maar als u te veel in de zon komt, wordt de kans groter dat u huidkanker, pigmentvlekken en celbeschadiging –waardoor de huidconditie en het ontstaan van rimpels wordt beïnvloed- ontwikkelt. Om die reden adviseer ik altijd om tussen april en september een dagcrème te smeren waar een SPF (Sun Protection Factor) in zit. Zo kunt u algauw het teveel aan schadelijke Uv-stralen filteren.

Uiteraard wil dit niet zeggen dat dit op vakantie of tijdens een hele dag terrassen voldoende bescherming biedt. Juist voor de dagelijkse en spontane dingen zijn BB-cream, CC-cream , DD-cream, Sheer Teint, Sunfilm of een van de vele andere crèmes ideaal. Tegenwoordig bevatten de meeste van deze soorten naast een SPF ook een klein ‘tintje’, zodat de huid direct egaal gemaakt wordt. Dit is ideaal omdat de huid in de lente en zomer van nature al meer straalt en u zo minder foundation nodig hebt dan in de winter.

Over de functie van de soorten van bescherming vertel ik binnenkort meer. Werp nu alvast een blik op onze zonverzorgingsproducten en kijk welke dagcrème met SPF het beste bij uw dagritme past.

Hoe lang gaat u vandaag de zon in?

Reacties uitgeschakeld.

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meldt u aan en mis niets van onze laatste ontwikkelingen, aanbiedingen en nieuwtjes!

© 2003 - 2022 Dehcos Salons B.V. | Wilhelminastraat 19b | 5991AX Baarlo Lb | T: 077 711 4367 E: info@dehcos.nl  |  KvK: 72983434  |  BTW: NL859308819B01