Dehcos

Beschermen tegen de Nederlandse zon

22 april 2016

Wat genieten we toch weer van de eerste zonnestralen in ons eigen kleine kikkerlandje. We gaan weer terrassen, lopen een stukje verder met de hond en stappen toch weer op de fiets om naar het werk te gaan. De winterjas ruimen we op en onze zomerkleren halen we weer tevoorschijn. Maar pakken we onze zonnebrand er ook bij? Zonnebrand is toch alleen voor op vakantie? Of juist niet?

Nu stel ik aan u de vraag: worden we geacht ons in te smeren met zonnebrand bij de eerste zonnestralen? Een veelvoorkomend antwoord van onze klanten is “Nee ik niet, want ik kom niet in de zon”. Maar weet u dat zeker?

Zullen we even een paar zon-momentjes opsommen? Hoe gaat u naar het werk en hoe brengt u de kinderen naar school? Let op. Fietsen doen we meestal volop in de zon, ondanks dat de zonnestralen nu nog niet heel sterk zijn. Maar ook tien minuten op de bus wachten kan betekenen dat u in de zon staat.

Gaat u boodschappen doen en kletst u op de parkeerplaats nog even bij? Of gaat u toch nog even op de koffie bij een vriend(in) die toevallig net in de tuin zit? Heeft u een vrije dag? Gaat u lekker wandelen? Weet dat de meeste wandelingen al gauw 1 a 2 uur duren! Gaat u de kids aanmoedigen aan de zijlijn van het voetbalveld, of gaat u zelf toch nog even lekker een potje tennissen? Al met al merk ik dat de meeste mensen tóch meer in de zon komen dan ze zelf denken. En daar gaat het nu juist om.

In de zon komen hoeft niet meteen gevaarlijk te zijn, maar juist het feit dat u meer in de zon komt dan u zelf denkt of in de gaten hebt, kan een risico zijn. De zon zorgt natuurlijk voor de aanmaak van vitamine D, ondersteunt de vitale functies en zorgt voor een goede calciumstofwisseling. Maar als u te veel in de zon komt, wordt de kans groter dat u huidkanker, pigmentvlekken en celbeschadiging –waardoor de huidconditie en het ontstaan van rimpels wordt beïnvloed- ontwikkelt. Om die reden adviseer ik altijd om tussen april en september een dagcrème te smeren waar een SPF (Sun Protection Factor) in zit. Zo kunt u algauw het teveel aan schadelijke Uv-stralen filteren.

Uiteraard wil dit niet zeggen dat dit op vakantie of tijdens een hele dag terrassen voldoende bescherming biedt. Juist voor de dagelijkse en spontane dingen zijn BB-cream, CC-cream , DD-cream, Sheer Teint, Sunfilm of een van de vele andere crèmes ideaal. Tegenwoordig bevatten de meeste van deze soorten naast een SPF ook een klein ‘tintje’, zodat de huid direct egaal gemaakt wordt. Dit is ideaal omdat de huid in de lente en zomer van nature al meer straalt en u zo minder foundation nodig hebt dan in de winter.

Over de functie van de soorten van bescherming vertel ik binnenkort meer. Werp nu alvast een blik op onze zonverzorgingsproducten en kijk welke dagcrème met SPF het beste bij uw dagritme past.

Hoe lang gaat u vandaag de zon in?

1 Reactie

  • PlaceholderDorine v. R. 4 juli 2016 Zalig de zon maar ik bezuinig niet op zonbescherming, want als het gaat om de gezondheid van mijn huid in de zon, investeer ik in de nieuwste technieken en smeer ik goed, veel, vaak en zorgvuldig (al beken ik dat het niet altijd na 2 uur is) en met een creme met zowel UVA en UVB bescherming, en smeer ik het hele jaar door, élke dag (ook in de herfst en winter). Ik gebruik een flacon na opening niet langer dan aangegeven (half tot heel jaar) en koop daarna een nieuwe. Daarnaast gebruik ik ook gezichtsverzorgingsproducten met anti-oxidanten en andere ingredienten tegen vroegtijdige huidveroudering (ik volg daarvoor o.a. blog zoals die van jullie om op de hoogte te zijn / blijven welke ingrediënten wel en niet werkzaam en belangrijk zijn). Tevens slik ik hoog gedosseerde voedingssupplementen in met anti-oxidanten (van binnen uit bescherming tegen de zon). Naast dat ik deze probeer te halen uit gezonde en gevarieerde biologische voeding. En uiteraard, zoek ik tussen 12-15.00 uur niet de volle zon op maar de schaduw. Ik zit so wie so liever in de schaduw. Ik ben heel erg blij dat ik de Hannah Juvi Protect heb ontdekt. Deze fijne gezichtsverzorging met SPF30 vind ik heerlijk op mijn huid aanvoelen en past perfect bij mijn lichte, kwetsbare huid die snel verbrandt en niet snel bruin wordt. Ik gebruik de Juvi Protect niet alleen in de zomer maar het hele jaar door, ook in de herfst en winter. Want niet alleen de hoge SPF factor vind ik fijn aan deze crème, ik ben ook heel blij dat de crème mijn huid beschermt tegen vrije radicalen met antioxidanten, zoals de ingrediënten Macadamia olie en de vitamines A en C. Juvi Protect neemt daarnaast irritatie en roodheden bij mijn huid weg en heeft een kalmerende functie dankzij Aloë Vera. Bovendien vult de Juviprotect de vet/vochtbalans van mijn, vaak gevoelige en kwetsbare huid, met o.a. vetzuren en lecithine aan om zo een optimaal resultaat te behalen. Heerlijk, geen droge en trekkerige huid dankzij een goede, gezonde huidbariere! Dus JA, voor mij zonbescherming PLUS, elke dag, ook in ons kikkerlandje!

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven?

Meldt u aan en mis niets van onze laatste ontwikkelingen, aanbiedingen en nieuwtjes!

© 2003 - 2019 Dehcos Salons B.V.  |  KvK: 72983434  |  BTW: NL859308819B01