Dehcos

Wintertijd, peelingtijd

14 november 2016

De wintertijd is gekomen, wat inhoudt dat u vaker last kunt krijgen van donkere kringen om uw ogen en uw huid er valer en vermoeider uitziet. Een peeling kan helpen uw huid er weer fris uit te laten zien. Maar wat houdt zo’n behandeling eigenlijk in? Onze huidspecialiste Désirée legt het uit.

Een peeling zorgt voor celvernieuwing van uw huid. Tijdens de behandeling wordt het afschilferingsproces, desquamatie genoemd, gestimuleerd en worden de dode huidcellen verwijderd. Wat u hiermee bereikt: een gezonde uitstraling, een fijnere textuur, rimpeltjes en fijne lijntjes vervagen en een zichtbaar gladdere huid. Uw huid maakt nieuwe en gezonde cellen aan vanuit de diepere huidlagen en onzuiverheden krijgen minder kans.

Er bestaan drie soorten peelings:

  • Mechanische peeling, ook wel scrub genoemd. Door de korrelige textuur van de scrub worden dode huidcellen verwijderd. Deze manier van peelen wordt vaak gewoon thuis gedaan.
  • Enzymatische peeling. Deze bevat een eiwitsplitsend enzym dat de dode huidcellen losweekt. Het is een veelgebruikte soort peeling bij een gevoelige huid.
  • Chemische peeling. Hierbij worden zuren uit fruit gebruikt om dode huidcellen in de bovenste huidlaag te verwijderen. De onderste huidlagen worden gestimuleerd om de huid te verbeteren. Deze peeling mag alleen worden uitgevoerd door een huidspecialist.

Chemische peeling
De fruitzuren die de huidspecialiste gebruikt bij een chemische peeling, zijn onder te verdelen in twee soorten zuren: AHA (Alpha Hydroxy Acids) en BHA (Beta Hydroxy Acids)

  • AHA-zuren zijn oplosbaar in water. Deze zuren worden over het algemeen ingezet bij de droge en vochtarme huid die een oppepper of een vochtbooster kan gebruiken. De zuren stimuleren het vochtvasthoudend vermogen en de aanmaak van collageen, wat voor een stevige, jonge huid zorgt. De AHA-ingrediënten die gebruikt worden zijn melkzuur, citroenzuur en glycolzuur.
  • Peelingen met BHA-zuren zijn alleen in vet oplosbaar en worden over het algemeen ingezet bij een vettere huid, bij ontstekingen en een grovere huidstructuur. Het belangrijkste ingrediënt is hier salicylzuur, het ‘zusje’ van glycolzuur. Salicylzuur komt van de boomschors van de wilg en wordt veel gebruikt in huidproducten.

De huidspecialiste in de salon
In de zomerperiode staat hydrateren en herstellen vaak voorop. Tijdens de zomer is de kans op zonverbranding en huidirritaties groter vanwege de hoge uv-straling in zonlicht. In de winter is die kans veel kleiner. Het is kouder en daglicht bevat tijdens de wintermaanden een lager percentage uv-straling. Daarom is dit de perfecte tijd voor uw huidspecialiste om het peelingseizoen te starten. Uw huidspecialiste kan tijdens deze periode veel dieper in uw huid te werk gaan door middel van een peeling. Er kan dan echt gewerkt worden aan vervelende pigmentvlekken en diepere lijntjes.

Afhankelijk van uw doel, stelt de huidspecialiste samen met u een behandeltraject op. Chemische peelings kunnen het beste resultaat behalen in een kuurtraject, dat gemiddeld drie à zes behandelingen duurt. Deze behandelingen worden één keer per twee weken gegeven.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, dan vertellen wij u in een vrijblijvende en uitgebreide intake over de mogelijkheden voor uw huid.

Op de hoogte blijven?

Meldt u aan en mis niets van onze laatste ontwikkelingen, aanbiedingen en nieuwtjes!

© 2003 - 2024 Dehcos Salons B.V. | Wilhelminastraat 19b | 5991AX Baarlo Lb | T: 077 711 4367 E: info@dehcos.nl  |  KvK: 72983434  |  BTW: NL859308819B01